Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Egyhuzamban két Jászai Mari-díjas színészt távolítottak el Matkovichék
[ Aktuális ]
2020. márc. 18.

Politikai kultúrarombolás zajlik nagy erőkkel Vácon. Több cikkben is foglalkoztunk már a Váci Dunakanyar Színház elmúlt hónapjaival, mely során Matkovich Ilona és az új városvezetés hadjáratának köszönhetően az eddigi, rendkívüli sikereket felmutató színházigazgató távozni kényszerült az intézmény éléről. Matkovichék a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos Márkkal együtt távolították el az idén szintén Jászai Mari-díjat kapott korábbi művészeti vezetőt, Bakos-Kiss Gábort is.


 ... bővebben » 
 

Aki a koronavírus veszélyhelyzetet is gender szemlélettel látja: Jess Kinga
[ Aktuális ]
2020. márc. 18.

A koronavírus világjárványra tekintettel veszélyhelyzet lépett életbe, és napról napra születnek meg a szigorú döntések annak érdekében, hogy Magyarországon valamelyest megfékezhető legyen a járvány terjedése. Mindenki, aki csak tud, igyekszik ezekhez az új szabályokhoz alkalmazkodni, és segítséget nyújtani családtagjai, szerettei, ismerősei és a környezetében élők számára. Jess Kinga önkormányzati képviselő viszont a járványhelyzetet is gender témájú poszttal mutatja be saját oldalán.


 ... bővebben » 
 
Ezért megérte a nagy színházi hajcihő: 2%-os igazgatói radikális bércsökkentés
[ Aktuális ]
2020. márc. 12.
Makovich Ilona és csapata egyik unalomig hajtogatott kampányszövege volt, hogy ha majd ők vezetik a várost, mindenféle költségcsökkentéseket vezetnek be annak érdekében, hogy több jusson Vác fejlesztésére, fejlődésére. Ez szlogennek ugyan jó volt, de a valóságba átültetni már nem sikerült az új városvezetésnek.
 ... bővebben » 
 
Alkalmatlan városvezetés: Két hét alatt se tudták bejegyezni az új színházigazgatót
[ Aktuális ]
2020. márc. 11.

A balliberális váci városvezetés napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. A Váci Dunakanyar Színház új igazgatóját a mai napig nem sikerült a bíróságon bejegyezniük, pedig ez a folyamat elektronikusan néhány kattintás. Óriási erőkkel támadták az előző igazgatót, még "szájzár rendeletet" is hoztak az elhallgattatására, de az utódját ügyvezetőként még bejegyeztetni se tudják a cégbíróságon.

 ... bővebben » 
 
Plakátrongálóból főépítész - futószalagon jönnek a politikai kinevezések
[ Aktuális ]
2020. márc. 04.
Itt az újabb megdöbbentő döntés: abból a Zöldi Péterből csinált városi főépítészt Matkovich Ilona, aki tavaly ősszel plakátrongálási botrányba keveredett. Ezt akkor meg is írtuk: Zöldi Péter akkor még balliberális képviselőjelöltként kiskorú gyermekével egy péntek késő esti órájában megrongálta egy induló beruházás (csónakház) eszközparkját. A beruházási terület körbekerítésére kihúzott szalagra Matkovich jelöltjének csapata akkor az „Itt semmi nem épül!” feliratot festette és egy lyukat vágott rá. Egyébként a csónakház épül, úgyhogy Zöldi nem csak rongál, még hazudik is.


 ... bővebben » 
 
Vácon is vannak tiltakozók a NAT módosítása ellen
[ Aktuális ]
2020. márc. 04.
Vác több iskolájából - főként a Madáchból, a Boronkayból és a piaristáktól - többen is csatlakoztak a NAT visszavonását kérő különböző állásfoglalásokhoz.
 ... bővebben » 
 
Hogyan nyírjunk ki mindent, ami értékes  balliberális módszerek a kultúra lebontására
[ Aktuális ]
2020. márc. 03.

A 2019-es őszi önkormányzati választások óta jó pár településen balliberális tömörülések vették át a vezetést. Azóta eltelt bő négy hónap, és egymást érik a különböző helyi ügyek arról, hogy hol milyen múlt századbeli módszerekkel bontják le a biztos alapokon álló értékeket. Ilyen település lett hajdan a polgári élet egyik központjának számító Vác is, ahol Matkovich Ilona polgármester asszony – aki mögé felsorakozott emblémáival a Jobbiktól a DK-n át mindenki – lépésről lépésre próbálja derékba törni a jól működő városi dolgokat. Hogy csak egy dolgot említsünk: március elsejétől az elképesztő sikereket elérő Váci Dunakanyar Színház vezetősége is megváltozott. Az „elvet” pedig, ami mentén a változás történt, éppen az októberben hatalomra került balliberális vezetés fogalmazta meg tűpontosan: nem kell Vácra NBI-es színház, elég lesz az NBIII-as is.


 ... bővebben » 
 
A váci kórház felkészült a szakmai protokollok és eljárásrendek végrehajtására
[ Aktuális ]
2020. márc. 03.
A Jávorszky Ödön Kórház közleménye:

A váci kórház felkészült a szakmai protokollok és eljárásrendek végrehajtására

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) január 24-én nyilatkozott először az új koronavírusról, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pedig már másnap összehívta az érintett háttérintézményeket, amelyek egy napon belül intézkedési tervet dolgoztak ki, hogy megelőzzék a koronavírus fertőzéseket Magyarországon. Az egészségügyi intézmények, a kórházak, a háziorvosok számára, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) fogalmaz meg ajánlásokat a szakmai protokolloknak megfelelően és koordinálja a szükséges intézkedéseket. A Jávorszky Ödön Kórház az NNK által elkészített szakmai ajánlások és eljárásrendek végrehajtására felkészült, a biztonságos ellátáshoz szükséges feltételek biztosítottak, az orvosok és a szakdolgozók tájékoztatása, oktatása folyamatos.

 ... bővebben » 
 
Az új városvezetés hatalomba kerülésével azonnal hadat üzent a Dunakanyar Színháznak
[ Aktuális ]
2020. márc. 02.
Matkovich Ilona és csapata addig üldözte mindenféle mondvacsinált okokkal Kis Domonkos Márkot és a Váci Dunakanyar Színházat (a támogatás megvonásáról, a bemutatók veszélyeztetéséről, és művész úr elhallgattatásáról már korábban cikkeztünk), amíg az nem lett a vége, hogy 2020. február 29-ével távozott a színházigazgató. A jegyzőkönyvekben olvasható városvezetési felszólalásokból azonban kiderül, a balliberális városvezetés már hónapokkal ezelőtt eldöntötte, hogy az eszközökben sem válogatva, de rövid időn belül kiszorítja Kis Domonkos Márkot. Kászonyi Károly fenyegetőzésének jártunk utána.


 ... bővebben » 
 
Minden váci iskola friss tájékoztatást kapott a koronavírusról
[ Aktuális ]
2020. febr. 27.


Az alábbi tartalmú tájékoztató levelet kapta meg minden váci és környékbeli iskola igazgatója a koronavírussal kapcsolatban:
 ... bővebben » 
 
Odaszúrt az új váci püspöknek Matkovich Ilona
[ Aktuális ]
2020. febr. 25.

Matkovich Ilona a tisztelet minimumával sincs tisztában az egyházi vezetők kapcsán. Az új váci megyéspüspök és más felekezeti vezetők egy korrekt egyeztetésre hívták, mire ő az asztalra kerülő reggelin sopánkodott a facebookon.

 ... bővebben » 
 
A váci jobbikos képviselő a koronavíruson viccelődik
[ Aktuális ]
2020. márc. 14.

Tótváradi-Nagy Bence - eredetileg Jobbik színeiben bejutott balliberális - váci városatya Facebook bejegyzésében a koronavíruson humorizál. Egy politikusnak meg kell védeni az embereket, és nem viccelődni a valós veszélyen. Egy képviselőtől az ilyen magatartás felháborító és felelőtlen! Matkovich Ilona polgármester tegye helyre koalíciós partnerét! A koronavírus nem vicc!

 ... bővebben » 
 
Olcsóbb városvezetést ígértek, ezt se tudták betartani
[ Aktuális ]
2020. márc. 12.
Olcsóbb városvezetést ígértek, ezt se tudták tartani, hiába, a saját fizetések megállapításánál és barátoknak szánt politikai pozíciók osztogatásánál nem tud spórolni a balliberális oldal.

A grafikon magáért beszél: 2019 októberét megelőzően havonta több, mint félmillió forinttal kevesebbet költött Vác a városvezetésre.
 
Matkovichék megint hazudtak két erőset színház ügyben - 24 órán belül lebuktak
[ Aktuális ]
2020. márc. 07.

Egyre mélyebbre süllyed Vác a színház ügyében. Trükkök, hazugságok és egyre kilátástalanabb jövő.

 ... bővebben » 
 
Az új vezetés ingyenes jegyekkel próbálja megtölteni a színházat
[ Aktuális ]
2020. márc. 07.

Üresen konganak a Váci Dunakanyar Színház széksorai, nem fogynak a jegyek, mióta Kis Domonkos Márk színházigazgató közös megegyezéssel távozni kényszerült az intézmény éléről. Matkovich Ilona és az új városvezetés addig üldözte a korábbi igazgatót, amíg romba nem döntötték a váci kulturális élet egyik ékkövét.

 ... bővebben » 
 
Fizetett hirdetéssel büszkélkedni mások önkéntes munkájával? Matkovichnál belefér..
[ Aktuális ]
2020. márc. 02.

Matkovich Ilona a közterületek karbantartására nem szán elegendő pénzt, ezért önkéntes munkát vár el a váciaktól. De az ingyen munka hirdetésére a saját facebook oldalán van pénz. Ebből is látszik, a volt újságírónak csak a kommunikáció számít, nem a város valódi fejlesztése.

 ... bővebben » 
 
Matkovich reggeli állománygyűlése után délre már szinte minden alkalmazott felmondott a színházban
[ Aktuális ]
2020. márc. 03.
Az új váci városvezetés elüldözte a Váci Dunakanyar Színház Jászai Mari-díjas igazgatóját. Matkovich Ilona polgármester a kulturális intézmények autonómiáját most hirtelen elfejtve személyesen mondta el elvárásait a színház dolgozóinak, kiemelve a lojalitás fontosságát. Erre olyan választ kapott, amire nem számított: a művészek és adminisztratív alkalmazottak szinte mindegyike bejelentette a felmondását.


 ... bővebben » 
 
Az exújságíró politikus az újságírókra panaszkodik: gátat kell szabni a kritikus sajtókérdéseknek
[ Aktuális ]
2020. márc. 02.

Matkovich Ilona mondhatni korszakalkotó interjút adott az ESTV Nagyító c. műsorának. A balliberális polgármester több ízben kifejtette az interjú során, hogy ő úgy gondolja, teljesen normális, ha megpróbálja elhallgattatni azokat a hangokat, amelyek neki nem tetszenek – miközben ő volt az, aki teleharsogta az önkormányzati kampányban Vácot azzal, hogy neki mennyire számít az emberek véleménye, és mennyire a szabadság és a nyilvánosság pártján áll.

 ... bővebben » 
 
Kászonyi: Újabb családok kerülhetnek az utcára Vácon
[ Aktuális ]
2020. febr. 28.
Hét új lakáskiürítési eljárást indított a balliberális váci városvezetés – számolt be róla Facebook-on a jobbikos Kászonyi Károly. Korábban csak egy ilyen esetről kerültek ki dokumentumok, de most itt az újabb bizonyíték, Kászonyi a közösségi médiában büszkélkedett el a kilakoltatásokkal:

 ... bővebben » 
 
Matkovich egyházellenes cikkekre építette újságírói karrierjét
[ Aktuális ]
2020. febr. 26.

Matkovich Ilona legutóbbi, egyházi vezetőkkel szemben tanúsított tiszteletlensége nem előzmények nélküli, hiszen az exfüggetlen egykori újságíró egyik rádiós interjújában saját maga számolt be arról, hogy az újságíráshoz való visszataláláshoz az egyházi ingatlanok visszaadása feletti felháborodás segítette. Az egyházellenesség pedig olyan meghatározó szerepet töltött be az életében, hogy diplomamunkáját is ennek „szentelte.”

 ... bővebben » 
 
A Jobbik pártközpontja is kiáll a váci kilakoltatások mellett
[ Aktuális ]
2020. febr. 20.

Hétfőn még vehemensen támadt Gulyás Gergely miniszternek Z. Kárpát Dániel Jobbik alelnök a parlamentben a kilakoltatások miatt, szerdán már a Jobbik pártközpontja sajtóválaszban állt ki a váci kilakoltatások mellett. 72 óra alatt 180 fokos fordulat az amúgy is identitászavaros pártban. A Jobbik helyi politikusai pont azt teszik, amit a párt alelnöke az országos sajtóban élesen támad.


 ... bővebben » 
 


 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat